Reč urednika
Tema broja
 • Pre ravno jednog veka, 1917. godine, dok su se svetom orile ratne trube, Nick LaRocca i njegov Original Dixieland Jazz Band snimili su prvi džez album i postavili temelj muzici koja je prome...

 • Šaren, veseo i razigran, tako u tri reči možemo da opišemo grad poznat po karnevalu, džezu i vudu magiji. Ali jedna od najjačih uzdanica svakako je gastronomija. New Or...

 • Blog

  Novo: Blog Putovanja za dvoje!

  Izaberite sledeću destinaciju na našoj mapi. Pišite nam o vašim najlepšim putovanjima. Putopise i fotografije šaljite na blog@putovanjazadvoje.rs, a najbolje ćemo nagraditi i objaviti u magazinu.

 • NAJNOVIJI BLOG

  Spoj starog i novog u portugalskoj prestonici

  Portugalija je zemlja koju smo odavno želeli da posetimo, a njen glavni grad, Lisabon, iz tudjih priča delovao je neverovatno privlačno. Grad mnogo vekova star, prebogat istorijom, prestonica nekadašnje kolonijalne sile koja se širila od Afrike do Brazila, pravljen je da bi pokazao moć i bogatstvo tadašnjih kraljeva.

 • Novo

  SWISS novi let za Niš od 02. aprila 2017!

  Želite u zemlju čokolade, sira, satova, planinskih vrhova (čak 48 na oko 4000 m nadmorske visine), jezera, banaka, zemlju mira? Želite u Švajcarsku? Od 2. aprila SWISS uvodi novi let NIŠ – CIRIH. Letovi su dva puta nedeljno, a cena karte 92€!

 • Novo

  Čuš, promotivni spot Crne Gore dobio nagradu na ITB

  Svako ko se susreo sa Crnom Gorom i crnogorcima, susreo se i sa uzrečicom "čuš". A,niko je nije preveo dovoljno precizno. Ali, da će "čuš"obezbediti nagradu crnogorskoj turističkoj industriji u Berlinu na Sajmu turizma, to nikom nije padalo na pamet.

 • Novo

  Terme Laško, plaća jedan, putuju dvoje

  Terme Laško su odličan izbor da osetite prolećnu toplinu i na svojoj koži. Termalna voda u brojnim otvorenim i zatvorenim bazenima površine 2200m2, pokretna staklena kupola luksuznog hotela Thermana Park Laško****S, koja pruža kupanje pod zvezdanim nebom, tobogani i animacije, spa tretmani sa medom i pivom, Ayurveda centar...Sad je Laško još bliže, jer plaća jedan, a uživaju dvoje.

 • Zagrevanje za leto u hotelu „Foraš“

  Mart je, bliži se leto, pravo je vreme da se vratite u plivačku formu! Hunguest hotel Forras**** Superior idealan je izbor da se zagrejete za leto, kako figurativno, tako i bukvalno, jer je Forras povezan sa vodenim svetom „Aquapolis“, poznatom po toploj termaloj vodi.

 • Kuba od 566 evra! Air France promocija

  Ukoliko ste mislili da ovih dana uplatite first minte ponudu za vaše omiljeno letovalište u Grčkoj, razmislite još jednom. Možda je baš ova godina idealna da posetite Kubu. Kubu? Mora da se šalite, za to mi treba minimum 1500 evra! Da, treba, ako nameravate da povedete celu porodicu!

 • Jermenija za početnike

  Postoje različite vrste boljih i lepših polovina, pa dobro razmislite kako će vaša reagovati na rečenicu da ste dugo štekani novac namenjen letovanju uplatili za aranžman u Jermeniji. „Koji ******* idiot uplaćuje aranžman u Jermeniji?“ je jedna od rečenica na koje bi trebalo da se pripremite. Međutim, ukoliko i dalje budete imali svoju ljuću polovinu kraj sebe kada krenete na aerodrom (valjda niste kompletni idiot pa da uplatite autobus), sigurno će vam oprostiti do kraja putovanja.

 • Odmor od 5 zvezdica za samo 43 evra!

  Hunguest Hotel Erkel vas poziva u jedan od najlepših gradova Mađarske, banju Đula. Za samo 43 evra po noći upoznajte Grad cveća i drveća, vidite jedini ravničarski zamak od cigle, posetite poslastičarnicu otvorenu 1840. u kojoj se i dalje služe specijaliteti po tradicionalnim receptima i uživajte u banjskom i kupališnom kompleksu sa pet zvezdica smeštenom u parku dvorca Almaši!

 • Izrael u Beogradu

  Volite Izrael? Festival „Od Izraela s ljubavlju“ održače se u Mikser House-u, od 10. do 12. februara. Očekujte odličnu muziku, moderne plesove, studentske filmove, radionice pravljenja nakita, izložbu fotografija i ukusnu izraelsku hranu.

 • Zima je, vreme je za spa i wellness.

  Dosta vam je snega, mraza i smrzavanja? Recept je jednostavan – vreme je za tople i lekovite termalne vode! Vreme je da otkrijete čari zemlje banja! Mađarska je blizu, a Hunguest wellness&spa hoteli direktno su povezani sa poznatim banjama i kupališnim kompleksima i spremili su posebne cene za srpsko tržište!

 • Samo za one koji baš vole da se smrzavaju

  Ovih dana se gotovo svi žale na hladnoću. Međutim, dok se većina žali kako je užasno hladno, postoji i mali broj onih koji govore kako nije dovoljno hladno. Onima kojima zima nije zima ukoliko nos ne otpada od hladnoće preporučujemo da posete – severni pol.