Aeroflot
Reč urednika
Tema broja
 • Dragi čitaoci, Bliži se sezona godišnjih odmora, još malo pa vadimo kofere i putne torbe i pakujemo neophodne stvari za letnje pustolovine. Pojam „neophodne stvari...

 • Slogan koji sam pročitala u brošuri Turističke zajedniceKipra - "Kipar u srcu", na najbolji način opisuje ovo živopisno mediteransko ostrvo....

 • Blog

  Novo: Blog Putovanja za dvoje!

  Izaberite sledeću destinaciju na našoj mapi. Pišite nam o vašim najlepšim putovanjima. Putopise i fotografije šaljite na blog@putovanjazadvoje.rs, a najbolje ćemo nagraditi i objaviti u magazinu.

 • NAJNOVIJI BLOG

  Skijatos - ostrvo za one koji znaju da uživaju

  Kada pitate Grke koje im je omiljeno mesto za odmor, verovatno će vam reći - Skijatos. Zašto baš Skijatos? Odgovor na ovo pitanje bi sami morali potražiti jer svaka priča o zlaćanom pesku, povetarcu, borovoj šumi i drevnim manastirima tu je samo da vam zagolica maštu a Skijatos je ostrvo koje će vas, sigurna sam, začarati svojom lepotom, prelepim plažama i ljubaznim domaćinima tako da ćete mu se sigurno, baš kao i ja, stalno vraćati.

 • Novo

  Požurite na 57. Oktobarski salon

  Ovogodišnji, 57. po redu, beogradski Oktobarski salon, simboličnog naziva „Čudo kakofonije“, priuštiće svim ljubiteljima savremene umetnosti da do 28. oktobra uživaju u raznolikosti stvaralaštva autora različitih generacija, porekla i senzabiliteta iz svih delova sveta.

 • Novo

  Put na foto safari zahteva ozbiljne pripreme

  Put u Afriku na foto safari ne liči ni na jedno drugo putovanje, jer uključuje puno novih i raznovrsnih spoznaja, ali i iznenađenja i uzbuđenja. Afrika je podneblje po kojem se ne možete kretati baš svojevoljno, a u kojem vas mogu vrebati razne zveri, poput lavova, leoparda ili zmija otrovnica, a prvenstveno treba voditi računa i o raznim zarazama, parazitima, amebama…

 • Novo

  Skoknite do Segedina na odmor i uživanje

  Segedin, grad na jugu Mađarske, u neposrednoj blizini granice sa Srbijom, a na svega 210 km od Beograda, jedna je od omiljenih destinacija naših turista. Nekada je bio centar trgovine, a danas ga sve više posećuju gosti koji žele miran odmor, uživanje u spa i velnes centrima.

 • Sutra počinje beogradski Sajam knjiga

  Pod sloganom "Radost čitanja", na Beogradskom sajmu se od sutra do 28. oktobra održava 63. Međunarodni sajam knjiga, koji će okupiti više od 500 domaćih i stranih izlagača, dok će počasni gost ove godine biti Kraljevina Maroko.

 • Naša prava o kojima aviokompanije ćute

  Avioprevoznici smanjuju sedišta u avionima, dozvoljeni koferi su sve manji, aerodromske takse sve veće, a kompletna usluga sve lošija. Najgore od svega je to što kada se desi problem u većini slučajeva avio-kompanije prolaze bez posledica, jer putnici uglavnom ne znaju svoja prava.

 • Mračna tajna dvorca Lastavičje gnezdo

  Na 40 metara visokoj litici Aurora u selu Gaspra na krimskom poluostrvu s početka 20. veka sagrađen je bajkoviti dvorac, poznat kao Lastavičje gnezdo, koji izgleda kao da će se svaki čas stropoštati u Crno more.

 • Savršena jesen u selima grčkog Zagohorja

  Idealno mesto za odlazak na odmor u ovo doba godine, ali i za upoznavanje drugačijeg, malo tradicionalnijeg lica Grčke, jesu Zagori, odnosno Zagohorja, oblast u Epiru u kojoj se nalazi 46 prelepih sela.

 • U Portugaliji opada broj stranih turista

  Nakon sedam godina snažnog rasta turizma, koji je značajno podstakao privredni rast jedne od najlepših evropskih zemalja, Portugalija je u avgustu ove godine registrovala pad broja stranih posetilaca za 2 procenta.

 • Sve više turista na put kreće samostalno

  Prema rezultatima najnovijeg ispitivanja britanske istraživačke kuće “YouGov” i internet-stranice za bukiranje “Agoda”, sve više turista bira da putuje samostalno, a kao razlog navode slobodu i potrebu za izazovom.

 • Iskoristite priliku da obiđete egzotične destinacije

  Aranžmani za daleke egzotične destinacije daleko su pristupačniji u ovo doba godine, kada treba iskoristiti priliku i za relativno male pare se zaputiti na nezaboravno putovanje na neko daleko, autentično i divlje mesto o kojem ste maštali čitavog života.