Aeroflot
Reč urednika
Tema broja
 • Dragi čitaoci, Bliži se sezona godišnjih odmora, još malo pa vadimo kofere i putne torbe i pakujemo neophodne stvari za letnje pustolovine. Pojam „neophodne stvari...

 • Slogan koji sam pročitala u brošuri Turističke zajedniceKipra - "Kipar u srcu", na najbolji način opisuje ovo živopisno mediteransko ostrvo....

 • Blog

  Novo: Blog Putovanja za dvoje!

  Izaberite sledeću destinaciju na našoj mapi. Pišite nam o vašim najlepšim putovanjima. Putopise i fotografije šaljite na blog@putovanjazadvoje.rs, a najbolje ćemo nagraditi i objaviti u magazinu.

 • NAJNOVIJI BLOG

  Skijatos - ostrvo za one koji znaju da uživaju

  Kada pitate Grke koje im je omiljeno mesto za odmor, verovatno će vam reći - Skijatos. Zašto baš Skijatos? Odgovor na ovo pitanje bi sami morali potražiti jer svaka priča o zlaćanom pesku, povetarcu, borovoj šumi i drevnim manastirima tu je samo da vam zagolica maštu a Skijatos je ostrvo koje će vas, sigurna sam, začarati svojom lepotom, prelepim plažama i ljubaznim domaćinima tako da ćete mu se sigurno, baš kao i ja, stalno vraćati.

 • Novo

  Sutra počinje beogradski Sajam knjiga

  Pod sloganom "Radost čitanja", na Beogradskom sajmu se od sutra do 28. oktobra održava 63. Međunarodni sajam knjiga, koji će okupiti više od 500 domaćih i stranih izlagača, dok će počasni gost ove godine biti Kraljevina Maroko.

 • Novo

  Naša prava o kojima aviokompanije ćute

  Avioprevoznici smanjuju sedišta u avionima, dozvoljeni koferi su sve manji, aerodromske takse sve veće, a kompletna usluga sve lošija. Najgore od svega je to što kada se desi problem u većini slučajeva avio-kompanije prolaze bez posledica, jer putnici uglavnom ne znaju svoja prava.

 • Novo

  Mračna tajna dvorca Lastavičje gnezdo

  Na 40 metara visokoj litici Aurora u selu Gaspra na krimskom poluostrvu s početka 20. veka sagrađen je bajkoviti dvorac, poznat kao Lastavičje gnezdo, koji izgleda kao da će se svaki čas stropoštati u Crno more.

 • Savršena jesen u selima grčkog Zagohorja

  Idealno mesto za odlazak na odmor u ovo doba godine, ali i za upoznavanje drugačijeg, malo tradicionalnijeg lica Grčke, jesu Zagori, odnosno Zagohorja, oblast u Epiru u kojoj se nalazi 46 prelepih sela.

 • U Portugaliji opada broj stranih turista

  Nakon sedam godina snažnog rasta turizma, koji je značajno podstakao privredni rast jedne od najlepših evropskih zemalja, Portugalija je u avgustu ove godine registrovala pad broja stranih posetilaca za 2 procenta.

 • Sve više turista na put kreće samostalno

  Prema rezultatima najnovijeg ispitivanja britanske istraživačke kuće “YouGov” i internet-stranice za bukiranje “Agoda”, sve više turista bira da putuje samostalno, a kao razlog navode slobodu i potrebu za izazovom.

 • Iskoristite priliku da obiđete egzotične destinacije

  Aranžmani za daleke egzotične destinacije daleko su pristupačniji u ovo doba godine, kada treba iskoristiti priliku i za relativno male pare se zaputiti na nezaboravno putovanje na neko daleko, autentično i divlje mesto o kojem ste maštali čitavog života.

 • U Egeju otkriveno 58 brodskih olupina

  Grčki arheolozi su na istoku Egejskog mora pronašli su 58 brodskih olupina, od kojih se u mnogima od njih nalaze vredni antikviteti, što je najveće dosadašnje otkriće u Egejskom, a verovatno i celom Sredozemnom moru.

 • Avala će imati ski i bob staze, zip lajn, avantura park...

  Na beogradskoj planini Avali, visokoj 511 metara, od sledeće godine počinje izgradnja skijališta sa ski stazom dugom 550 metara, bobom na šinama, zip lajnom, mini-golfom, stenama za penjanje i avantura parkom sa dečjim igralištem.

 • Ekskluzivno odmaralište na kraju sveta

  Boravak u jedinstvenom odmaralištu Ultima Thule Lodge na Aljasci priuštiće sasvim neponovljivo iskustvo ljubiteljima divlje prirode, ali samo onima sa dubljim džepom, jer četvorodnevni boravak košta od 7.000 evra po osobi, pa na gore.