Air Fr header baner 2016
Reč urednika
Tema broja
 • Zakoračili smo u još jednu kalendarsku jesen. Nevoljno, jednom nogom još uvek bosi u sandali punoj peska, drugu guramo u toplu, jesenju obuću i kao i većina žitelja severne hemisf...

 • Koliko je pojmova vezano za Švajcarsku – zemlju koja po mnogim anketama prednjači u kvalitetu života? Odgovor znaju švajcarski sir, švajcarski satovi i vozovi, š...

 • Blog

  Novo: Blog Putovanja za dvoje!

  Izaberite sledeću destinaciju na našoj mapi. Pišite nam o vašim najlepšim putovanjima. Putopise i fotografije šaljite na blog@putovanjazadvoje.rs, a najbolje ćemo nagraditi i objaviti u magazinu.

 • NAJNOVIJI BLOG

  Pulja, balkon na Mediteranu

  Pulja, zemlja između dva mora, balkon na Mediteranu, neobična i slikovita zemlja trulija. Arhaični južnoitalijanski gradovi-riznice kao “božićna čarapa”nižu se kako se jadranskom obalom spuštate niz potpeticu Italije. Tipična scenografija iz starih italijanskih filmova iz najboljih vremena, sve odiše toplinom, Italija u nostalgičnom, retro stilu.

 • Novo

  Uživajte u prirodnim lepotama i metropolama Nemačke: uz malo sreće vodimo Vas na putovanje u Frankfurt na Majni!

  Turistička organizacija Nemačke u saradnji sa Lufthansom poziva Vas da učestvujete u nagradnoj igri „OSETITE ČAROLIJU NEMAČKE PRIRODE“. Tačnim odgovorima na pitanja možete osvojiti putovanje namenjeno za dve osobe. Letite Lufthansom na treći po veličini aerodrom u Evropi, posetite Frankfurt i provedite tri nezaboravna dana sa Vama dragom osobom u jednom od najlepših gradova Nemačke

 • Novo

  Kako protiv zimske depresije?

  Zimska depresija lagano kucka na vrata i već je pikirala vašu omiljenu fotelju? Zašto biste se svađali oko te jedne fotelje kada postoji bolje rešenje? Bez obzira da li ste se ovog leta dovoljno osunčali, nikada nije loše posetiti neku od toplih destinacija još jednom.

 • Novo

  Kako se nekad blejalo u Londonu

  Sve do pedesetih godina prošlog veka u Londonu su vozači morali dobro da paze da se ne sudare sa stotinama ovaca koje su išle ulicama. Ukoliko se pitate otkud ovce u gradu, da li su svratile tek da malo „izbleje“ ili samo da prošetaju svoju novu vunu, odmah ćemo vam otkloniti dileme.

 • Zašto posetiti SAD?

  Verujem da svaka država na ovom svetu ima bar nešto da ponudi. Čak i Nauru, koji je lošim vođenjem pretvoren u presahli rudnik fosfata ima more koje je vredno cimanja. Međutim, kada jedna država uspe da kao svoja dva najbolja kandidata (od preko 300 miliona ljudi) izbaci Hilari Klinton i Donalda Trampa, onda se zaista zapitate šta se tamo dešava i vredi li posetiti tu države. Srećom, SAD nude mnogo bolje stvari od svojih predsedničkih kandidata, a uz WOW ponude Air France-a pravo je vreme i da ih upoznate. Ne kanidate, one mnogo bolje stvari.

 • Kulinarsko putovanje kroz Maleziju 2016

  Ambasada Malezije u Beogradu, u saradnji sa hotelom Hyatt Regency Beograd, će organizovati “Kulinarsko putovanje kroz Maleziju” od 12. do 16. oktobra 2016. godine. Manifestacija će predstaviti Dato’ Ismail Ahmada, poznatog Malezijskog kuvara. Ceremonija svečanog otvaranja će se održati u sredu, 12. oktobra 2016. godine u 18:00 časova u Metropolitan Grill restoranu hotela Hyatt Regency Beograd.

 • Nemrut – planina bogova

  Sećate se filma "Bogovi su pali na teme"? E pa postoji mesto na kom su bogovi bukvalno ostali obezglavljeni, I to nema veze ni sa Ničeom ni sa komunizmom, već sa Turskom.

 • Nemački autoput za bicikliste

  Ideja koja se rodila pre nekih šest godina je krenula da se raelizuje početkom 2016-e. A gde ako ne u Nemačkoj i ko ako ne Nemci?!

 • Qatar Airways poklanja dve povratne avio karte za ceo svet

  Oduvek ste želeli da posetite Sidnej, Pekig, Šangaj, Kolombo, Bangkok...? Kompanija čija je filozofija da sa svojim putnicima kreira nezaboravne uspomene sa putovanja vam poklanja dve povratne avio karte za bilo koju destinaciju u mreži Qatar Airways-a. Vaše je samo da odigrate slagalicu na našem sajtu.

 • Pronađite Eldorado

  Nije bilo lako naći posadu za istraživanje puteva do Indije. Lopova, lupeža, devijantnih i kriminalno patogenih bilo je na svakom koraku, ali naći dobrog kuvara ili kvalitetnog stolara je već bio značajan poduhvat. Kako bi se i oni što od kilograma kupusa i dve prepelice nahrane 70 gladnih usta našli na brodu, smišljena je najbolja PR kampanja XVI i XVII veka – gradovi od zlata!