Air Fr header baner 2016
Reč urednika
Tema broja
 • Iako je april na Tajlandu najtopliji i najsunčaniji mesec u godini, druga nedelja aprila je gora od monsunskih kišnih perioda. Ma koliko bili oprezni i trudili se da ostanete suvi, to vam, ...

 • Gde ima toliko mirisa hrane na ulicama, žamora ljudi na pijacama, kanala s drvenim kućicama,boja na festivalima,  terasa s barovima na vrhu hotela i turista iz celog sveta? Jedan je i jedins...

 • Blog

  Novo: Blog Putovanja za dvoje!

  Izaberite sledeću destinaciju na našoj mapi. Pišite nam o vašim najlepšim putovanjima. Putopise i fotografije šaljite na blog@putovanjazadvoje.rs, a najbolje ćemo nagraditi i objaviti u magazinu.

 • NAJNOVIJI BLOG

  Pulja, balkon na Mediteranu

  Pulja, zemlja između dva mora, balkon na Mediteranu, neobična i slikovita zemlja trulija. Arhaični južnoitalijanski gradovi-riznice kao “božićna čarapa”nižu se kako se jadranskom obalom spuštate niz potpeticu Italije. Tipična scenografija iz starih italijanskih filmova iz najboljih vremena, sve odiše toplinom, Italija u nostalgičnom, retro stilu.

 • Novo

  Zvanična izjava

  Ministarstvo za kulturu i turizam Republike Turske obaveštava da, počev od 21. jula 2016. godine, vanredno stanje koje je proglašeno širom zemlje predstavlja paket mera koje će se sprovesti u okviru ustavnih zakona radi povećanja bezbednosti s ciljem da se država izbori sa pretnjama po ljudska prava i slobodu naroda

 • Novo

  Ostrvo na kom leto i zabava nikad ne prestaju

  Ako se pitate kako su Emirati postali turistički gigant, samo treba da posetite ostrvo Jas i sve će vam biti jasno. Kada su idejni tvorci ovog veštačkog ostrva proklamovali moto: „Ostrvo na kom leto i zabava nikada ne prestaju“, oni su veoma bukvalno shvatili to „nikad“. Bez obzira u koje doba dana, noći ili godine posetite Jas, dočekaće vas toplo vreme i obilje dešavanja.

 • Novo

  Francuska na karipski način

  Želite na letovanje u Francusku, ali vam je Azurna obala nekako isuviše izvikana, a Biskajski zaliv ne zvuči baš kao najbolja opcija. Možda je pravo vreme da posetite francuske prekomorske departmane – Martinik i Gvadalup ili Ostrvo cveća i Ostrvo lepog mora, kako se drugačije nazivaju ovi arhipelazi. Tirkizno more Kariba, ukusna francuska kuhinja, obilje ruma i koktela, latino ritmovi uz francusli šarm, a pride svugde primaju evro, jer im je to, pogađate, domaća valuta.

 • Najbolja avio kompanija na svetu u 2016

  Volite da putujete avionom, ali ste uvek zabrinuti za svoju bezbednost, pitate se da li ćete stići na vreme za presedanje, da li će vam biti udoban let... Da biste izbegli sva ova pitanja, birajte najbolje avio kompanije. Milioni putnika širom sveta su glasali i odabrali najbolje avio prevoznike.

 • Marfijevi zakoni o putovanjima

  Putovanja su lepa stvar koja imaju samo jednu manu – svašta može da pođe naopako. Ukoliko u tu jedna činu uračunate Marfijev zakon koji kaže da će sve što može poći naopako, to i učiniti, dolazi se do jednostavnog zaključka da će na svakom putovanju svašta poći naopako. Jedino se možete nadati da će i Marfijev zakon jednom poći naopako i pustiti vas da uživate.

 • Jezero Marakaibo, mesto gde vladaju munje

  Ako govorimo o Venecueli, osim misica retko šta znamo o ovoj naftom bogatoj zemlji. Oni koji su češće gledali vesti sigurno znaju da je predsednik Venecuele dugo bio Hugo Čavez. Ali pored toga znamo li išta o jedinoj južnoameričkoj državi čija se fudbalska reprezentacija nikada nije kvalifikovala na Svetsko prvenstvo?

 • Latinska Amerika – zemlja strasti i vojnih hunti

  Samo na jednom mestu na svetu rađaju se Buendije. Tamo gde je revolucija igra, a heroji stradaju s pantalonama svučenim napola, jer je zadatak svake časne porodice da obezbedi bar poneku ženu junacima, sa tih meridijana dolaze svi svetski Pantaleoni u pratnji posetiteljki. Ljubav i borba su ono što Latinoamerikanci najbolje poznaju, jer ni jedno ni drugo ne može postojati bez iskrene strasti, koja se nekako najbolje „zapatila“ na ovom kontinentu.

 • Uvek je vreme za Severnu Ameriku

  Ako mene pitate zašto bi trebalo otići u Severnu Ameriku, onda se odgovor nalazi negde između viskija, travke u zubima i kantrija u nekoj zabiti na mapi road tripa po onim državama gde se muškarac sa muškarcem može dotaći samo ako se rukuju (čvrsto, muški i nikako gej) nakon dobro obavljenog posla, a Biblija je odgovor na sva pitanja od postojanja pa do razloga pucanja cevi u kupatilu.

 • Jahting – odmor koji ćete dugo pamtiti

  Potpuno je uobičajeno da kada neko kaže da ide na jahting pomislite kako je taj neko obio banku ili se u slobodno vreme bavi finansijskim malverzacijama.

 • Kavala, izbor velikih ljudi

  Ako ste Kavalu do sada upoznali samo kao luku iz koje krećete ka Tasosu, zastanite i otkrijte zašto je baš ona oduvek bila stanica i odmorište velikih putnika: od Filipa II i Aleksandra Velikog, Marka Antonija, Apostola Pavla pa sve do putnika 21. veka.