Air Fr header baner 2016
Reč urednika
Tema broja
 • Zakoračili smo u još jednu kalendarsku jesen. Nevoljno, jednom nogom još uvek bosi u sandali punoj peska, drugu guramo u toplu, jesenju obuću i kao i većina žitelja severne hemisf...

 • Koliko je pojmova vezano za Švajcarsku – zemlju koja po mnogim anketama prednjači u kvalitetu života? Odgovor znaju švajcarski sir, švajcarski satovi i vozovi, š...

 • Blog

  Novo: Blog Putovanja za dvoje!

  Izaberite sledeću destinaciju na našoj mapi. Pišite nam o vašim najlepšim putovanjima. Putopise i fotografije šaljite na blog@putovanjazadvoje.rs, a najbolje ćemo nagraditi i objaviti u magazinu.

 • NAJNOVIJI BLOG

  Spoj starog i novog u portugalskoj prestonici

  Portugalija je zemlja koju smo odavno želeli da posetimo, a njen glavni grad, Lisabon, iz tudjih priča delovao je neverovatno privlačno. Grad mnogo vekova star, prebogat istorijom, prestonica nekadašnje kolonijalne sile koja se širila od Afrike do Brazila, pravljen je da bi pokazao moć i bogatstvo tadašnjih kraljeva.

 • Novo

  Ledeni put do poznatog jezera u Sibiru

  Zima je verovatno najbolje vreme u godini za posetu Bajkalskom jezeru. Ovo se posebno odnosi na februar i mart, kada je površina jezera zamrznuta i čvrsta i temperature su ispod nule.

 • Novo

  Kameno selo Gostuša - blago kraj Pirota

  Kada se govori o Staroj Planini, pogotovo u januaru, prva asocijacija je ski-centar „Babin zub“. Međutim, ova planina krije mnogo više, a neke lepote su uspele da se probiju uprkos (ili baš zahvaljujući) tome što u razvoj njihovog turističkog potencijala nije uložen ni dinar već dugo, tačnije, verovatno nikad.

 • Novo

  Air France - najbolji trik za čišćenje snega

  Znate li koji je najbolji trik za čišćenje snega? Samo "uključite" sunce, zavalite se i sačekajte – bićete oduševljeni rezultatima. Da, lako je to reći, ali šta raditi kada se sunce beš zainatilo da ne izađe?

 • Treći Qatar Airways travel festival od 9. do 16. januara

  Qatar Airways vam čestita Novu godinu na najbolji mogući način: najboljom ponudom do sada za putnike iz Beograda. Akcija obuhvata ponudu za 1 putnika, ponudu za 2 putnika, posebnu ponudu za grupna putovanja ( od 3 do 7 putnika)*, kao i posebnu ponudu za decu. Članovi Privilege Club-a takodje mogu osvojiti duple milje tokom trajanja festivala.

 • Karibi onakvi kakvim ih zamišljate

  Tirkizno more, dugačke bele plaže, egzotični kokteli, latino ritmovi, bogat morski svet, da li je zaista potrebno išta više da bi se krenulo na put? Nisu bez razloga Karibi ono na šta se prvo pomisli kada govorimo o letovanju iz snova. A najbolji deo svega je što uopšte ne morate ni da čekate leto – Karibi su idealna destinacija tokom gotovo cele godine!

 • Divljina Afrike na dohvat ruke

  Iako o Africi razmišljamo najčešće kao o divljim i neukroćenim predelima, ovaj ogromni kontinent je mnogo više od puke destinacije za safari. Afrički gradovi bujaju životom (ovo je ujedno i najmlađi kontinent), a specifična mešavina urbane kulture sa tradicionalnim verovanjima čine specifičan ambijent. Hip-hop scena Johanesburga ili dinamičan ritam Lagosa nude mnogo više od kolonijalnog užitka gledanja nekog osvojenog, a neukroćenog sveta. Uz Air France-ovu promociju za kraj godine, ovaj jedinstveni svet je na dohvat ruke.

 • Restorani u kojima ćete zaboraviti na hranu

  Ponuda najčudnijih restorana više nikoga ne iznenađuje, pa je samo pitanje vremena kada će nekom pasti na pamet da otvori restoran u kom se ne služi hrana (i, nadam se, zasluženo propasti). Do tada vam predlažemo da iskusite užitak u nekim od najupečatljivijih restorana na svetu.

 • Najvrelija zima na ulicama južnoameričkih gradova

  Provedite najvreliju zimu na ulicama južnoameričkih gradova! Umesto da se tresete od hladnoće, neka vas protresu ritmovi sambe, rumbe ili merengea. Na kontinentu na kom je noć samo izgovor za žurke, gde se ljudi s vama sprijatelje pre nego što završite prvo piće, a Evropljani neretko dođu kao turisti i ostanu ceo život, shvatićete šta sve to u našim navikama ne valja i zašto nas Južnoamerikanci smatraju čudacima koji ne znaju da uživaju u životu.

 • Otkrijte azijske metropole!

  Želite ove zime da isprobate nešto potpuno drugačije? Ne morate mnogo da lupate glavu, sve što treba da uradite je da posetite neku od azijskih metropola! Ne zvuči dovoljno egzotično?

 • Spremni za zimu

  Crna Gora u zimsku sezonu ulazi uz poverivanje severa i juga, planine i mora i dočekuje turiste uz bogat novogodišnji program i u novim hotelima visoke kategorije. Skijanje i more uz Deda Mraza. Može li bolje?