Air Fr header baner 2016
Reč urednika
Tema broja
 • Iako je april na Tajlandu najtopliji i najsunčaniji mesec u godini, druga nedelja aprila je gora od monsunskih kišnih perioda. Ma koliko bili oprezni i trudili se da ostanete suvi, to vam, ...

 • Gde ima toliko mirisa hrane na ulicama, žamora ljudi na pijacama, kanala s drvenim kućicama,boja na festivalima,  terasa s barovima na vrhu hotela i turista iz celog sveta? Jedan je i jedins...

 • Blog

  Novo: Blog Putovanja za dvoje!

  Izaberite sledeću destinaciju na našoj mapi. Pišite nam o vašim najlepšim putovanjima. Putopise i fotografije šaljite na blog@putovanjazadvoje.rs, a najbolje ćemo nagraditi i objaviti u magazinu.

 • NAJNOVIJI BLOG

  Pulja, balkon na Mediteranu

  Pulja, zemlja između dva mora, balkon na Mediteranu, neobična i slikovita zemlja trulija. Arhaični južnoitalijanski gradovi-riznice kao “božićna čarapa”nižu se kako se jadranskom obalom spuštate niz potpeticu Italije. Tipična scenografija iz starih italijanskih filmova iz najboljih vremena, sve odiše toplinom, Italija u nostalgičnom, retro stilu.

 • Novo

  Portoriko – zemlja ruma, pinjakolade i misica

  Da li država koja ima preko 400 kilometara plaža, koralne grebene, prijatnu klimu, toplo more, ostrva i pećine može ikako da bude bolja? Naravno da može, ako pride ima pet mis Univerzuma i najveću fabriku ruma na svetu! Dobrodošli u Protoriko.

 • Novo

  Ekvador – država u kojoj se priroda izborila za svoja prava

  Ekvador je zemlja koja ima sve – more, planine, vulkane, ostrva i najveći biodiverzitet na svetu. To je mesto na kom su nastali (a i dalje se proizvode) panama šeširi, to je jedna od dve južnoameričke države koja se ne graniči s Brazilom, to je zemlja koja je dala azil Džulijanu Asanžu (mada je on i dalje zatvoren u njihovoj ambasadi u Londonu) i, na kraju, to je država u kojoj ima više mobilnih od stanovnika a da nije Crna Gora!

 • Novo

  Surinam

  Kada se govori o Južnoj Americi, Surinam svakako nije prva asocijacija. Ova država je prašumom, ali i kulturom, odvojena od većine južnoameričkih država i načinom života više asocira na Karibe, što nikako ne može biti loša preporuka za posetu, naprotiv...

 • Rio de Žaneiro – Čudesni grad

  Krenuo sam da napišem kako je leto idealan trenutak za put u Rio, ali sam onda shvatio da ne postoji trenutak koji nije idealan da se „skokne“ do Rija. Eto, sada će olimpijske igre da se održe u svetskoj prestonici bikinija, ali jasno je da se u Rio ne ide samo zbog sporta. Ako se uopšte i ide zbog sporta.

 • Dominikanska Republika – ono na šta pomislite kada kažete Karibi

  Ako pod Karibima podrazumevate tirkizno more, dugačke plaže belog peska, egzotične osvežavajuće-omamljujuće koktele, latino i afričke ritmove, šaren morski svet, sunce, ronjenje i ležaljke razvučene između palmi, onda ste svakako mislili na Dominikansku Republiku. Sinonim za dobar odmor i opuštanje, ova država je proglašena najboljom turističkom destinacijom na Karibima što, složićete se, nije mala stvar. Bez obzira da li se odlučite za Santo Domingo, glavni grad ove države, ili Punta Kanu, najpopularniju destinaciju, odmor iz snova je zagarantovan.

 • Peru, zemlja koja ima sve – okean, pustinju, Ande, spomenike Inka, morske prasiće na ražnju…

  Kada se govori o najvećim državama na svetu, Peru baš i nije neka asocijacija. A ova država je veća od, npr, Južnoafričke republike, Venecuele, Pakistana, Turske, Ukrajine... Ukoliko se nađete u Peruu, moći ćete da birate klimu koja vam najviše odgovara – kupanje u okeanu, kuvanje u pustinji, smrzavanje na planinčini visokoj preko 6000 metara, gubljenje u džungli, plovidba rekom, pa manje-više sve vrste terena koje biste mogli da zamislite.

 • KLM "Dream deals" promocija. Egzotični Karibi i Južna Amerika po neverovatnim cenama

  Sanjate plaže i zavodljive ukuse Kariba? Želite da vidite Južnu Ameriku, zemlju koja slavi život, koja pleše u drugačijem ritmu, gde je fudbal religija, a raskošni karnevali traju danima? Isplanirajte putovanje na vreme, a karte kupite već danas po promotivnim cenama.

 • Qatar Airways promocija – do 50% uštede za 17 destinacija

  Qatar Airways, treću godinu za redom proglašen za najbolju avio kompaniju na svetu, na Skytrax 2015 dodeli nagrada, rešio je da obraduje svoje putnike. Isplanirajte svoje putovanje na vreme, uštedite do 50% i po promotivnim cenama odletite na neku od 17 destinacija: Bangkok 391€, Tokio 369€, Maldivi 519€...

 • Kako jedriti kada nisi milioner?

  Verovatno nema osobe koja ne bi uživala u blagodetima jahte (izuzimamo one koji imaju paničan strah od vode). Međutim, tek što sakupite tih nekoliko miliončića da kupite jahtu, iskoče problemi. Te treba platiti vez, te mora neko da čuva jahtu, neko da je održava, neko da je počisti (stvarno nema smisla imati jahtu koju sami usisavate), neko da je vozi, pa onda troškovi farbanja, te održavanje motora, a kad se pokvari toster, to je živa muka...

 • Rajna u vatri

  Od maja do septembra Rajna je sva u plamenu! Različiti vatrometi održavaju se između u gradovima na njenoj obali, a 7. maja ova manifestacija je proslavila 30. godišnjicu.